EDİRNE / LALAPAŞA - Cumhuriyet Ortaokulu

Kas

İlkokul ve ortaokulun tüm sınıf seviyelerinde kaynaştırma eğitimi alan öğrencilere destek amacıyla matematik dersi kazanımlarıyla ilgili 6 kitaptan oluşan uyarlanmış etkinlikler seti yayımlandı. Yaklaşık 300 bin öğrenciye yönelik ilk kez yayımlanan içeriklerin paylaşıldığını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Kaynaştırma ve bütünleştirme öğrencilerimiz, ihtiyaç duyacakları konu ve kazanımları, kitap ve etkileşimli dijital programı kullanarak kullanabilecekler" dedi.

Kas

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda AR-GE Birimi Proje Uzmanı Sayın Arif Şafak ERCEYLAN tarafından verilecek ''TÜBİTAK Destek Programları'' başlıklı online seminere okulumuzdan Okul Müdürümüz Kemalettin AYDIN, Matematik Öğretmenimiz Sena SARAÇOĞLU, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Ayhan ATAHAN ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz İlknur KORKMAZ katılacaktır.

Yapacakları çalışmalarda kendilerine başarılar diliyoruz.

Kas

Edirne İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yapılan dezenfekte çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin kullandığı MEBBIS ekranına tüm öğrenci ve personelin HES kodlarının kaydedilip, sorgulanabildiği özellik ekledi.

Kas

Sayın Kaymakam Mehmet Çağatay ÇAKAL'ın mesajı.

"1 Kasım 1922'de Çorlu'da yanmaya başlayan kurtuluş meşalemiz tüm Trakya'yı sarmış 27 Kasım 1922'de serhat ilçemiz Lalapaşa'nın kurtuluşu ile Trakya bağımsızlığına yeniden kavuşmuştur. Bu sebeple kasım ayı Trakya'mız için farklı bir anlam taşır. Bu vesileyle, 98 yıl önce düşmanı bu topraklardan çıkaran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, bu kadim ve mümbit toprakların ilelebet bağımsız kalmasını temenni ediyor, vatanına ve milletine sonsuz bağlı olan Lalapaşalı hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Lalapaşa'mızın kurtuluşunun 98. yılı kutlu olsun."

Kas

İkinci üniteleri kapsayan 3 bin 300 soru içeren 42 fasikül hazırlandı 5, 6 ve 7'nci sınıf seviyelerinde her sınıf düzeyinde 8'er olmak üzere toplam 24; 8'inci sınıf düzeyinde ise 6 Türkçe, 5 matematik, 4 fen bilimleri ve 3 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 18 fasikül hazırlandı.   Hazırlanan 42 fasikülde 3 bin 300 soru yer alıyor. Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanacak fasiküllere "http://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden erişilebiliyor.

Kas

Meslek liseleri, yeni tip Koronavirüs salgınına rağmen üretim kapasitesini geçen yılın aynı dönemine göre % 25 artırarak ekonomiye, 10 ayda 330 milyon liralık katkı sundu.