UZAKTAN HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI

Ülkemizin Covid-19 salgını ile mücadele ettiği, okulların tatil edildiği, seyreltilmiş eğitim ile hibrit eğitim süreçlerinde, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin mesleki ve bireysel gelişimlerinin ulusal ve uluslararası sertifikalı eğitim programları ile desteklenmesine yönelik eğitimler uzaktan eğitim programları ile mütemadiyen sürdürülmektedir.

08.01.2021 184

Bu kapsamda;

2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğretmen ve okul yöneticilerimizin mesleki ve bireysel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik "yüz yüze/çevrim içi" bir modelde tasarlanan yeni mesleki gelişim sisteminde "Okul Yöneticiliği", "Öğretmenlerin Rehberlik Becerileri", "Okul Aile İşbirliği", "Türkçe'nin Kullanımı", "Kültür", "Sanat", "Meslek Etiği", "Özel Eğitim", "Bilim ve Teknoloji Öğretim Tasarımı", "Yabancı Dil", "Köy Öğretmenliği" ve "Bireysel Gelişim" alanlarında ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, STK'lar ve alan uzmanı akademisyenler iş birliğinde hazırlanan mesleki gelişim programlarımızdan 40 tanesi uzaktan eğitim faaliyeti olarak okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuş olup 1 milyon 970 bin kursiyerin başvurusuna açılmıştır.

Kaynak: http://covid19.meb.gov.tr/covid19.html?cat=mesleki-gelisim