ÖZEL EĞİTİM ÇOCUK DERGİSİ İLK SAYISIYLA YAYINDA

Altı aydan fazla bir süredir neşeli çocuk seslerinden mahrum kaldı okulunuz. Dünyanın en tatlı öğretmenlerinin ve en iyi arkadaşlarının bulunduğu güzel okulunuza kavuşmanıza az kaldı. Sizleri kendi çocuklarından ayırmayan öğretmenlerinizle, kardeşiniz kadar yakın hissettiğiniz arkadaşlarınızla yeniden buluşacak olmanız ne güzel. Sizin, bizim, hepimizin burnunda tüten okulumuz ne kadar yakın! Yine oyunlarla dolup taşacak okulunuz. Kitaplarınız yine her zamanki gibi en yakın dostlarınız olacak.

Birbirinden eğlenceli etkinlikler eşliğinde öğreneceğiniz yeni bilgilerle dopdolu bir yıl bekliyor sizi. İşte bu okul sevincinize, bu güzelliklere bir güzellik daha katalım istedik. Sizler için bir çocuk dergisi hazırladık. Adı: Özel Eğitim Çocuk Özel Eğitim Çocuk, yılda dört sayı olarak her mevsim çiçek açacak. Türk çocuk edebiyatının seçkin yazar ve çizerlerinin kaleme aldığı şiir, masal, hikâye, denemelerle birlikte; fıkra, resim, karikatür ve birçok etkinlik sayfalarımız sizleri bekliyor. Sadece sizleri mi? Değil tabii; öğretmenlerimizi, velilerimizi ve içindeki çocuğu barındıran herkesi...

Dergimiz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde hazırlandı. Görme, işitme, bedensel veya zihinsel bir engeliniz bulunsun bulunmasın, özel bir yeteneğiniz olsun olmasın hepinizin severek okuyabileceği ve kendinden bir şeyler bulabileceği dergimize yazılarınızla, resimlerinizle katkı sağlayacağınızı umuyoruz. Sevgili Çocuklar, Sizler bizim en değerli, en özel varlıklarımızsınız. Sizlerle çoğalıyor, sizlerle büyüyor, sizlerle kendimizi buluyoruz. "Her dem yeniden doğuyoruz" sizinle.

10.12.2020 73

''Kış mevsiminde yayımlanacak ikinci sayımızda görüşünceye kadar maske, mesafe ve temizlik kurallarını gözeterek sevgiyle kalın... "

Ziya SELÇUK
Millî Eğitim Bakanı

Dergiye https://ozelegitimcocuk.meb.gov.tr/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://ozelegitimcocuk.meb.gov.tr/